366601 doortrappenfietsen e1bff8 large 1601646757

Alkmaarders nu ook veilig op de fiets met Doortrappen

Op vrijdag 2 oktober organiseerde Alkmaar Sport de eerste activiteit uit het programma ‘Doortrappen’, de duo fietstocht door Alkmaar. Het programma Doortrappen, dat gesubsidieerd wordt door de Provincie Noord-Holland, heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig en fit blijven fietsen. Ook de gemeente Alkmaar heeft zich bij het programma Doortrappen aangesloten. Wethouder Robert te Beest kreeg symbolisch de eerste fietstas van de Provincie Noord-Holland.

 

(Mede) door te fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. In het kader van dit programma organiseert Alkmaar Sport een aantal activiteiten waaronder deze duo fietstocht. Door de Corona maatregelen zijn de activiteiten verplaatst en vinden ze in aangepaste vorm plaats.

 

Fietstocht

De deelnemers van de fietstocht startten bij het Sportpaleis. Daar konden ze hun e-bike laten checken bij de fietsenmaker en gezamenlijk deden ze een aantal fietsfit oefeningen vanuit het doortrapprogramma, die Alkmaar Sport voor de zomer heeft gefilmd. Daarna begonnen de deelnemers aan de mooie fietstocht door de regio Alkmaar.

 

Alkmaar Fietst

Wethouder Robert te Beest ontving uit handen van de provincie een echte Doortrappen-fietstas met allerlei leuke promotieartikelen voor in het gemeentehuis. Te Beest: ‘Het programma Doortrappen sluit goed aan bij Alkmaar Fietst. Als gemeente investeren wij met dit programma in een blijvende fietsinfrastructuur en stimuleren wij de inwoners te blijven fietsen. De fietstas die mij zojuist overhandigd is bevat veel promotie artikelen die ook de inwoners binnenkort overal in Alkmaar terug zullen zien komen. Ik ben blij dat we nu officieel van start kunnen gaan’.

 

Meer informatie

Alkmaar Sport organiseert in het kader van Doortrappen diverse fiets-gerelateerde activiteiten, inwoners worden hiervan op de hoogte gesteld via de lokale pers en social media kanalen van Alkmaar Sport. Meer informatie over Doortrap activiteiten én de fietsfit filmpjes zijn te vinden op www.alkmaarsport.nl/doortrappen

‘Het programma Doortrappen sluit goed aan bij Alkmaar Fietst. Als gemeente investeren wij met dit programma in een blijvende fietsinfrastructuur en stimuleren wij de inwoners te blijven fietsen. De fietstas die mij zojuist overhandigd is bevat veel promotie artikelen die ook de inwoners binnenkort overal in Alkmaar terug zullen zien komen. Ik ben blij dat we nu officieel van start kunnen gaan’.

Wethouder Robert te Beest
366591 alkmaar fietst logo%20vierkant 61b4c5 large 1601645029
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten