LHBTI-vriendelijke verkeerslichten bij regenboogzebrapad

Op 11 oktober was het Coming-outdag en dat vieren wij in Alkmaar ieder jaar. Daarom onthulde wethouder Diversiteit Paul Verbruggen op vrijdagmiddag 9 oktober LHBTI-vriendelijke verkeerslichten voor voetgangers.

367737 20201009%20lhbti vriendelijke%20verkeerslichten%20jjfoto 3727f5 original 1602487755

LHBTI-vriendelijke verkeerslichten bij regenboogzebrapad onthuld (Foto: JJFoto)

 “Door het plaatsen van zo’n verkeerslicht – uiteraard op de meest logische plek: bij het opgefriste regenboogzebrapad - onderstreept het college dat we het als gemeente belangrijk vinden dat iedereen zichzelf kan zijn. Iedereen moet zich in onze stad veilig voelen en vrij in zijn doen en laten. En het mag daarbij niet uitmaken wat je geslacht is of wat je seksuele geaardheid is. We zijn dan ook niet voor niks al sinds 2012 Regenboogstad.”

Paul Verbruggen, wethouder Diversiteit

Genderinclusieve toiletten

Gemeente Alkmaar vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf herkend en erkend voelt in onze maatschappij. Daarom zijn er vanaf 9 oktober in de publiekshal van het Stadskantoor ook gender-inclusieve toiletten. Zo kan elke persoon voor zichzelf bepalen welk hokje het prettigst voelt om te bezoeken. Op deze manier zet het college van Alkmaar zich in om er als regenboogstad voor iedereen te zijn.

Campagne

Daarnaast start binnenkort een campagne over discriminatie en racisme. Verspreid door de gemeente zijn dan posters te zien. In de campagne wordt opgeroepen om met elkaar te praten, naar elkaar te luisteren en elkaar te leren kennen.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten