Meerkampkampioen Rik Taam gehuldigd

Vandaag werd atletiekkampioen Rik Taam gehuldigd in het oude raadhuis van De Rijp. Hij kreeg er de zilveren sportspeld van de gemeente Alkmaar uitgereikt door wethouder sport Pieter Dijkman.

Rik Taam werd vorige maand Nederlands Kampioen Meerkamp in Emmeloord. Rik dit deed met een dik persoonlijk record en passeerde de magische grens van 8000 punten. Dat was in Nederland al 22 jaar lang niet gebeurd. De meerkamp voor mannen bestaat uit tien onderdelen, die in een vast volgorde op twee aaneengesloten dagen gehouden worden. Het gaat om drie spring- (verspringen, hoogspringen en polstokspringen), drie werp- (kogelstoten, discus- en speerwerpen) en vier looponderdelen (100, 400 en 1500 meter en 110 meter horden).

Rik, geboren en getogen in De Rijp, werd in 2016 al sporttalent van het jaar in Alkmaar en was in 2018 genomineerd als sporter van het jaar in Alkmaar. Voor 2021 heeft hij een nieuw doel gesteld: het halen van 8100 punten en zo zich kwalificeren voor het Europees Kampioenschap.

Rik kreeg in het bijzijn van zijn familie en coach de zilveren sportspeld opgespeld door zijn partner Tessa (Foto: Fotostudio Wick Natzijl).

368843 fotostudionatzijl riktaam 4 48071c large 1603389283

 

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten