369206 ondersteuning f7f98e original 1603977519

Het Alkmaars mantelzorgcompliment makkelijker aanvragen met instructiefilm

Zorgvragers kunnen voor dit jaar nog het mantelzorgcompliment voor hun mantelzorger aanvragen. Het digitaal aanvragen wordt nu makkelijker met behulp van een instructievideo. In de instructievideo legt Truus Oud, directeur van het Mantelzorgcentrum, stap voor stap uit hoe het mantelzorgcompliment kan worden aangevraagd. Aanvragen kan nog tot en met 15 december via www.alkmaar.nl/mantelzorgcompliment

Aanvragers die moeite hebben met het invullen van het digitale formulier, kunnen terecht bij het Mantelzorgcentrum of een van de steunpunten in de buurt. Mede door de coronamaatregelen is het bezoeken van een steunpunt niet altijd mogelijk, daarom is er nu ook een instructievideo voor het aanvragen van het mantelzorgcompliment. Deze is online te bekijken op www.alkmaar.nl/mantelzorgcompliment en www.mantelzorgcentrum.nl

 

€ 200,-

In heel Nederland zijn ruim vier miljoen mantelzorgers. Zij zorgen voor hun naaste, de zorgvrager. Dit kan hun partner, kind, ouder of een andere relatie zijn. Voor mantelzorgers die 18 jaar en ouder zijn, 6 aaneengesloten maanden en minimaal 8 uur per week zorgen voor hun naaste, stelt gemeente Alkmaar een geldbedrag beschikbaar van € 200,-.

 

Steunpunten

Als aanvragers na het bekijken van de video nog met vragen zitten, kunnen zij contact opnemen met het Mantelzorgcentrum via 072 - 562 76 18. Het Mantelzorgcentrum verwijst hen naar een steunpunt in de buurt. 

Hqdefault
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten