Predicaat Hofleverancier voor Mulder Schoenen B.V.

Op 7 februari van dit jaar bestond Mulder Schoenen B.V. 100 jaar. Het familiebedrijf ontving daarom op woensdag 4 november om 12.00 uur uit handen van de Commissaris van de Koning, de heer A.Th.H. van Dijk, het predicaat Hofleverancier. Ook burgemeester Emile Roemer was hierbij aanwezig.

369552 mulder%20schoenen%20vanaf%20nu%20hofleverancier%20jjfoto a74ea5 original 1604501974

Predikaat Hofleverancier voor Mulder Schoenen B.V. (Foto: JJFoto)

Vanaf dit moment heeft Mulder Schoenen B.V. het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'. Een bijzondere eer, waarop het bedrijf met recht trots mag zijn. Vanwege de coronamaatregelen moesten de feestelijkheden rondom het behalen van deze mijlpaal helaas worden beperkt en vond de uitreiking in beperkt gezelschap plaats.

Vier generaties Mulder

Dirk Mulder kwam in 1907 vanuit Avenhorn naar Alkmaar. Hij startte in 1920 met een handel in bedzeiltjes en klompschoenen en betrok in 1923 zijn eerste winkelpand aan de Laat. Hij kocht partijen schoenen op en verkocht die in zijn winkel en op markten. Dit bleek een groot succes en het aantal winkels breidde uit, zowel in Alkmaar als in Schagen en Purmerend. Na zijn overlijden in 1944 zette zijn vrouw Neeltje Mulder-Bakker de zaken voort en verkocht een aantal winkels. In 1949 overleed ook zij, waarna Jan en Han Mulder in 1950 de zaak voortzetten. De winkel Laat/Schoutenstraat kwam in handen van Jan; de winkel Gedempte Nieuwesloot/Hoogstraat in die van Han. Met de komst van Hans Mulder in het familiebedrijf, ging het roer in 1978 om en verlegde het bedrijf de focus van gemaksschoenen naar een meer modisch assortiment. Ook de automatisering zorgde voor nieuwe ontwikkelingen en impulsen. Door de jaren heen is de firma uitgegroeid tot een gezond familiebedrijf in schoenen en aanverwante artikelen. De onderneming is nog altijd in Alkmaar gevestigd. Mulder Schoenen B.V. hoort bij Alkmaar en heeft een toonaangevende positie in Alkmaar en wijde omgeving. Met de huidige directeuren Björn en Ralf Mulder aan het roer, ziet Mulder Schoenen de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten