Oproep voor internationaal straattheater festival najaar 2021

Gemeente Alkmaar doet een oproep om projectplannen in te dienen voor een internationaal straattheater festival in 2021. Deze oproep past binnen de ambitie uit het coalitieakkoord 2018-2022 ‘Alkmaar aan zet’ om jaarlijks minimaal een internationaal evenement naar Alkmaar te halen. Gezien de huidige ontwikkelingen rondom corona heeft het college dan ook besloten om voor een nieuw evenement  zich te richten op het najaar van 2021.

“Het straattheater is een erg mooi initiatief dat cultuur en de stad op de kaart zet. Het is nog ver weg, maar het geeft ons in deze moeilijke tijden iets om naar uit te kijken. Laten we hopen dat het virus tegen die tijd onder controle is en de maatschappij meer ruimte heeft voor dit soort mooie evenementen”, aldus wethouder Elly Konijn.

Een externe beoordelingscommissie beoordeelt de projectplannen. Voor het organiseren van dit evenement stelt gemeente Alkmaar maximaal €100.000,- subsidie beschikbaar.

Kijk voor alle voorwaarden, richtlijnen en toetsingscriteria op www.alkmaar.nl/straattheater.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten