371490 ellyorangetheworld 1b11ed original 1606292685

Handen op elkaar voor Orange the World

Vandaag wappert de ‘Orange the World’ -vlag op het stadhuis in Alkmaar. Dit is in het kader internationale campagne tegen Geweld tegen vrouwen en meisjes. Over de hele wereld vinden acties plaats. Die zijn volgens de UN Women, onderdeel van de Verenigde Naties, hard nodig.

 

Wereldwijd is aandacht tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van belang. Ook in Nederland krijgt volgens de UN Women 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. 

 

Wethouder Konijn-Vermaas steunt de actie: “Bij ons gaat de vlag uit. Niet om iets te vieren, maar om aandacht te vragen voor veiligheid voor vrouwen. Het is niet alleen ver weg een probleem. Ook in de nabije omgeving komt het voor. En laat duidelijk zijn; geweld, tegen wie dan ook, hoort niet.”

 

Wat kan jij doen?

Wil jij weten wat jij kan doen? Kom dan naar de online bijeenkomst, vandaag om 16.00 uur, die de gemeenten van Noord-Holland Noord organiseren in het kader van Orange the World. De bijeenkomst kun je hier volgen: kampanje.nl/orangetheworld  

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten