Waardering voor Alkmaarse Vrijwilligers

OP NATIONALE DAG VAN DE VRIJWILLIGER

Het is traditie om jaarlijks tijdens de Nationale Dag van de Vrijwilliger op 7 december alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Landelijk, maar ook regionaal krijgen veel vrijwilligers extra aandacht. Samen met de directeur van Team Vrijwillig, Ruud Herder reikte burgemeester Roemer een onderscheiding uit aan één van de Helden van Alkmaar.  

40.000 vrijwilligers

In Alkmaar zijn ruim 40.000 vrijwilligers actief. De één doet een paar uur per jaar vrijwilligerswerk. De ander heeft er een dagtaak aan. En niet alleen in Zorg en Welzijn, maar ook in de sectoren Sport, Kunst en Cultuur, en Natuur en Milieu. Als particulier of voor een organisatie. Reden genoeg om ook namens de gemeente Alkmaar aandacht te schenken aan deze bijzondere dag.

 

20 Helden van Alkmaar

Zo worden vandaag medailles uitgereikt aan twintig Helden van Alkmaar; vrijwilligers, die zich door hun inzet voor de Alkmaarse samenleving hebben onderscheiden. Dit jaar kan de gezamenlijke huldiging niet doorgaan door de coronamaatregelen. Daarom worden de medailles thuis uitgereikt.

 

Bijzondere inzet

Burgemeester Roemer reikte vanmiddag de onderscheiding uit aan Cyriel Schmitz voor zijn bijzondere inzet bij Stichting Turn-Over, een organisatie die zich inzet om jongeren een nieuwe kans te bieden. De andere medailles worden vandaag en morgen uitgereikt door directeur Ruud Herder van Team Vrijwillig, de organisatie die de verkiezing tot Held van Alkmaar al sinds 2012 organiseert.

Staande ovatie

Team Vrijwillig is ook de drijvende kracht achter de poster-actie ‘Een staande ovatie voor alle vrijwilligers’. Er werd goed gehoor gegeven aan de oproep om de poster thuis op te hangen, de posters waren overal in de gemeente te zien.

Wethouder Robert te Beest bedankte de vrijwilligers in een videoboodschap voor hun geweldige werk in het afgelopen jaar: “U bent het goud van Alkmaar. Namens het College van Burgemeester en Wethouders wil ik u heel hartelijk bedanken voor al uw inspanningen.”

 

Waarnemend burgemeester Roemer reikt de medaille uit aan ‘Held van Alkmaar’ Cyriel Schmitz

(Fotostudio Wick Natzijl)

372218 fotostudionatzijl vrijwilligerschmitz 2 d57bb4 original 1607352597
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten