Twee koninklijke onderscheiding uitgereikt

Loco burgemeester Pieter Dijkman reikte afgelopen dinsdag 22 december de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de actieve vrijwillige brandweermannen de heer S.D. (Steven) Wickel en de heer D. (Dennis) Kuiper.

De vrijwillige brandweermannen van post De Rijp ontvingen deze koninklijke onderscheiding voor meer dan 20 jaar repressief vrijwillige dienst bij de brandweer. De uitreiking vond ‘coronaproof’ plaats op de kazerne De Rijp in aanwezigheid van de partners van de gedecoreerde, mevrouw E. van Lingen, teamcommandant regio Alkmaar en de heer A. Stoffels, postcommandant. De postleden konden via een live verbinding meekijken met de uitreiking.

Dit was de laatste uitreiking van de Veiligheidsregio NHN.. De Kanselarij der Nederlandse Orden heeft per 1 januari 2020 het criterium ‘meer dan 20 jaar vrijwillige brandweerdienst’ als automatische toekenningsgrond voor een koninklijke onderscheiding beëindigd.

 

374164 20201222kobrandweerderijp 49ddd7 original 1608805616

V.l.n.r.: Pieter Dijkman, Aad Stoffels, Dennis Kuiper, Elleke van Lingen en Steven Wickel

 

(foto aangeleverd door Veiligheidsregio NHN, fotograaf Ad Hodde)

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten