Ontheffing voor laden en lossen in de binnenstad tijdens lockdown

Het college van burgemeester en wethouders besloot deze week tot een lokale laad- en losontheffing voor ondernemers gevestigd in het afgesloten winkelgebied in de binnenstad.

De ontheffing voor het rijden, laden en lossen voor auto’s is bedoeld voor het leveren van (web-) bestellingen aan klanten en voorkomt dat ondernemers een boete krijgen bij de camera’s. De ontheffing

-          is beschikbaar met een maximum van twee per onderneming;

-          geldt alleen voor laden en lossen en dus niet voor parkeren;

-          geldt 24 uur per dag, ook op zondag;

-          geldt tot het moment dat de winkels weer open mogen, vooralsnog 9 februari;

-          is kosteloos en kan op vertoon van legitimatie en kentekenbewijzen vanaf dinsdag 26 januari worden aangevraagd bij de balie van ParkeerService aan het Mallegatsplein: elke werkdag van 9.00 tot 13.30 uur.

Tegelijkertijd worden ook de mogelijkheden voor de fiets verruimd: dus de fiets aan de hand meevoeren in de Langestraat en zijstraten en fietsen op de Mient wordt tijdelijk weer mogelijk.

 

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten