Meedenken in goede thuiswerkoplossingen

Wethouder Pieter Dijkman voert videogesprekken met ondernemers uit Alkmaar om te horen hoe zij ondernemen tijdens de coronacrisis. Waar worstelen ze mee en met welke creatieve oplossingen bieden ze de crisis het hoofd? Deze keer met Kirsten Tervoort, accountmanager van Bredewijn Kantoormeubelen en tevens bestuurslid van bedrijvenvereniging Beverkoog. Ze is herstellende van een coronabesmetting.

Ondernemen in coronatijd; je bent zelf herstellende van een besmetting met het virus, dichterbij kan het niet komen. Hoe gaat het er nu mee?

Ja, ik kreeg het virus begin november. Gelukkig gaat het nu weer beter met me, maar ik ben er nog niet. Het heeft me behoorlijk te pakken gehad, vooral op de luchtwegen. Dat beperkt me nog steeds, en dat is even schakelen voor zo’n druk iemand als ik. Het herstel kost tijd merk ik. Ik wacht nu op de uitslag van een longonderzoek en of er eventuele ‘schade’ is. En al ben ik uitstekend verzorgd, zo’n maand in isolatie, zet je wel aan het denken. Gelukkig ook in positieve zin.

 

Wat is Bredewijn Kantoormeubelen voor een bedrijf en wat is jouw functie daarin?

Bredewijn levert Business to Business nieuw en jong gebruikt kantoormeubilair. Vanuit ons pand op bedrijventerrein Beverkoog, waarvan het meubilair 2.000 m2 beslaat, doen we voornamelijk projectinrichtingen van kantoren, zoals bijvoorbeeld het trainingscomplex van AZ in Wormer. Ik ben zelf nu tweeënhalf  jaar aan het bedrijf verbonden en werk samen in een team van sales- en logistieke service. Voor ik bij Bredewijn in dienst kwam, was ik relatiebeheerder bij stichting De Waaier, die bemiddelt bij maatschappelijk betrokken ondernemen. Zij hebben een groot netwerk betrokken ondernemers. Daar heb ik Ruud, de directeur-eigenaar van Bredewijn leren kennen. Ik vind verbinden heel belangrijk. Bredewijn is een sociaal betrokken bedrijf met aandacht voor het maatschappelijk belang. Wij schenken op die basis dus ook meubilair en zijn nu ook betrokken bij een groot project. Samen met andere ondernemers in de bouw, projectinrichting en schilderwerken geven we een metamorfose weg aan een regionale stichting.

De sfeer bij Bredewijn is goed. Er is dan ook nauwelijks verloop.

 

Je bent ook actief als bestuurder van de bedrijvenvereniging. Wat merk je op het bedrijventerrein van de pandemie?

Als bestuurslid van Bedrijvenvereniging Beverkoog ben ik betrokken bij de organisatie van evenementen voor onze leden, met als voorbeeld bij Bredewijn de IJsduik, een Vitaliteitsevenement en Cybercrimevoorlichting met politie NHN. Dit alles in samenwerking met ondernemers met ieder hun eigen expertise. Voor de Coronatijd was ik wel twee tot drie avonden in de week van huis. Op de Beverkoog heb ik veel interviews gehouden met ondernemers. Al die contacten komen ook het bedrijf weer ten goede. Het gaat tenslotte toch vaak om het gunnen. Bovenal is het fijn om te ´brengen´. Toen corona kwam moest alles gecanceld worden. Wat je normaal doet gaat nu dus even niet. Dat is jammer, want we hadden nog hele leuke activiteiten op stapel staan, zoals een veiligheidsactie met verkeersschool Hoekstra en autoschadebedrijf Roos en een ´broodbakclinic´ bij Bakkerij Beerse. Als bestuur van de Beverkoog hebben wij vooral verwezen naar de mogelijkheden die de Gemeente Alkmaar kan bieden in steun. De Beverkoog draait wel door, ieder op zijn eigen manier, maar uitzonderingen zijn er zeker, zoals de auto-, reis- en evenementenbranche en de toeleveranciers en dienstverleners aan de horeca. Zij hebben het zwaar.

 

Wat voor impact heeft de pandemie gehad op Bredewijn? Hoe hebben jullie als bedrijf ingespeeld op deze veranderende situatie? 

Door de crisis is het aantal grotere projecten met kantoorinrichtingen minder geworden. We zijn echter niet bij de pakken neer gaan zitten. We focussen nu op de inrichting van thuiswerkplekken. Thuiswerken is door Corona de trend. Met een divers aanbod van huur- en koopmogelijkheden van thuiswerkplekken zijn we ondernemingen op bedrijventerreinen in Noord-Holland langsgegaan. Daar zijn van Den Helder tot Purmerend leuke dingen uitgekomen. Ook zijn we een bilboardcampagne gestart langs de A9 en de ring om Alkmaar met ‘thuiswerkplekken te huur en te koop´. Dit kan al vanaf € 25 per week met gratis halen en brengen. Er komen in onze showroom en outlet nu veel thuiswerkers voor een goede bureaustoel (in hoogte verstelbaar), bureaus,  maar ook voor ‘de ouderwetse’ archiefkast. Want ook al zijn we een BtB-bedrijf: Iedereen is welkom!  Veel mensen die thuis urenlang zittend werk verrichten, gaan nu voor een goed uitgeruste thuiswerkplek. Dat is goed nieuws.

 

Hoe zien jullie de toekomst?

Wij zijn positief gestemd, maar de pandemie zal mogelijk zaken veranderen. Ondernemers gaan anders naar hun bedrijfsvoering kijken. Thuiswerken is zoals gezegd de trend met minder files, minder milieubelasting als bijkomende voordelen. Als Bredewijn blijven we uiteraard graag kantoorruimtes inrichten, maar zullen we ons ook blijven focussen op de ergonomische aspecten van het thuiswerken. Mensen blijven nu eenmaal niet graag op een klapstoel aan de keukentafel werken. In het belang van een goede gezondheid en productiviteit is het noodzakelijk te investeren in een goede thuiswerkplek. Uiteraard zijn onze adviseurs ook hiervoor het juiste aanspreekpunt en hebben wij voor bijna iedereen een passende oplossing.

 

376844 salesteam%20bredewijn%20kantoormeubelen a6d5c6 large 1611234711

Het salesteam van Bredewijn Kantoormeubelen met v.l.n.r. Kirsten Tervoort, Nils Blom en Rafaël de Wijn

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten