381175 jj040321 01 001 82ca58 original 1614880878

Versnelling woningbouw in de Sperwerstraat

Het college van de gemeente Alkmaar heeft na een openbare inschrijving besloten dat de EFY group 14 duurzame eengezinswoningen in de Sperwerstraat mag gaan bouwen met de projectnaam NEST. Wethouder Paul Verbruggen Maikel Spelt en Ramon Bodrij (EFY group) tekenden donderdag 4 maart de overeenkomst.

Het woningbouwproject Sperwerstraat bestaat uit 64 sociale huurwoningen van Woonwaard en 14 eengezinswoningen in de vrije sector. De sociale huurwoningen zijn al in aanbouw en worden naar verwachting eind 2021 opgeleverd. Het streven is dat eind 2021 ook de eengezinswoningen gereed zijn. Dat vereist een versnelling ten opzichte van het traditionele ontwikkel- en realisatieproces.

“Het ontwerp voor de 14 houten woningen aan de Sperwerstraat is zorgvuldig en doordacht, met als resultaat een fraai duurzaam bouwblok. Geweldig dat we met een versneld bouwproces wederom goede huizen in Alkmaar kunnen toevoegen.”

Wethouder Paul Verbruggen

Het ontwerp van NEST

De architectuur (architectenbureau Zaak van NN) van de woningen heeft een statig en speels karakter. Stoere verticale houten accenten, geven allure aan de woning en maken de individuele woningen binnen het geheel herkenbaar. Grote raampartijen zorgen voor riant daglicht en zicht op de omgeving. Iedere woning heeft in de basis daarnaast een fraai dakterras.

Er is op een duidelijke manier invulling gegeven aan de wens representatieve en levendige (zij)gevels te maken. In het plan is integraal doorgedacht over natuur inclusieve oplossingen, klimaatadaptatie, circulariteit en de integratie van groen in het plan. De woningen worden zeer energiezuinig en zo energieneutraal mogelijk gebouwd.

Versnelling

Het gaat om een bouwproces op basis van geprefabriceerde houtskeletbouwelementen. Ter plaatse wordt de fundering gelegd waarna vanuit de fabriek de elementen en modulaire units (toilet, badkamer) worden aangevoerd en op locatie gemonteerd. Tenslotte worden de installaties met elkaar verbonden. Dit maakt een heel korte bouwtijd door IIBO mogelijk.

Meer informatie: www.nestjouwthuis.nl

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten