Vervroegd stemmen in Alkmaar verloopt voorspoedig

Vandaag is de eerste van drie dagen dat kiezers kunnen stemmen in het stemlokaal. Minister Kajsa Ollongren reist door het land om te kijken hoe deze Tweede Kamerverkiezing verloopt. Vandaag was zij in Alkmaar, waar zij met burgemeester Roemer een bezoek bracht aan een stembureau.

Bij een stembureau sprak de minister met het verkiezingsteam van Alkmaar en stembureauleden. Onderwerp van gesprek was onder meer het vervroegd stemmen. Bij deze Tweede Kamerverkiezing is in alle gemeenten een aantal stembureaus al op maandag 15 en dinsdag 16 maart geopend, vooral voor risicogroepen. In Alkmaar gaat het om 10 locaties voor vervroegd stemmen. Op 17 maart zijn in Alkmaar 68 stembureaus geopend.

“Het zijn dit jaar bijzondere verkiezingen, met enkele nieuwe onderdelen. Het is goed om hier in Alkmaar te zien hoe men zich daarop heeft voorbereid en hoe het vervroegd stemmen verloopt. Dat verdient een groot compliment, aan alle mensen van de gemeente, de stembureauleden en vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.”

Minister Ollongren

“Wij hebben er alles aan gedaan om de verkiezingen veilig en coronaproof te organiseren. Ik ben trots op alle Alkmaarders die hier hun bijdrage aan leveren. Samen krijgen we voor elkaar.”

Burgemeester Roemer
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten