Alkmaar slaat handen ineen voor ‘Elk kind een fiets”

382499 fietsen c3d3a4 large 1616004231

Alkmaar maakt zich sterk voor Alkmaar Fietsstad. Voor veel kinderen is een eigen fiets, door de financiële situatie thuis, niet vanzelfsprekend. Veel kinderen zijn hierdoor niet in staat om met vriendjes en vriendinnetjes mee te kunnen fietsen naar school of sport. Daarom is vanuit het programma “Alkmaar Fietst” het project “Elk kind een Fiets in Alkmaar” omarmd.

Samenwerking in Alkmaar succesvol

In 2019 is Stichting Share2Day samen met RataPlan en de Voedselbank gestart met het uitleveren van fietsen aan kinderen. Sinds 2020 sluiten de ANWB en de gemeente aan om het project te versterken en te verduurzamen.

60 kinderen maken we blij met een fiets

Op 20 maart 2021 worden door deze samenwerking 60 fietsen geschonken aan kinderen van ouders met een beperkt budget. De ANWB heeft de fietsen ingezameld, RataPlan de fietsen opgeknapt en Stichting Share2Day financiert de kosten die hierbij komen kijken. Een geweldig resultaat op zo’n korte termijn.

Toekomstbestendige aanpak in Alkmaar

In de nabije toekomst wordt er samengewerkt met andere lokale partijen, zoals Tech Bike van PCC Oosterhout, om jongeren kennis te laten maken met het vak fietsenmaker, Ook zij leveren vanuit hun functie een bijdrage aan “Elk kind een fiets” in Alkmaar. Samen zorgen we ervoor dat nog meer kinderen worden voorzien van een fiets.

Doneer je fiets

‘Ik roep Alkmaarders op mee te doen door te kijken of er nog een fiets in je schuur staat en deze te doneren aan dit mooie initiatief. Heel Alkmaar fietst, dankzij de mooie samenwerking met lokale partners en de participatie van de betrokken bewoners. Hiermee sluit Alkmaar aan bij de landelijke Campagne van de ANWB om fietsen te doneren en kinderen fietsmeters te laten maken.'

Wethouder Robert te Beest

 

Voor meer informatie over “Elk kind een fiets” of hoe een fiets te doneren, kijk op www.anwb.nl/kinderfietsenplan of www.alkmaarfietst.nl of geef de fiets direct af bij RataPlan www.rataplan.nl

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten