Succesvolle Landelijke Opschoondag in gemeente Alkmaar

382969 landelijkopschoondag bdfc8b large 1616506855

Zaterdag 20 maart was het Landelijke Opschoondag en ook in gemeente Alkmaar werden heel wat straten, buurten en pleinen zwerfafvalvrij gemaakt door inwoners. Verschillende initiatieven hebben zich deze dag met opschoonommetjes ingezet voor een schone leefomgeving en een beter milieu.

Opschoonommetjes in de buurt

Veel deelnemers zetten hun wandelommetje deze dag om in een opschoonommetje in de buurt. Door na afloop een volle zak zwerfafval in te leveren bij een van de beloningspunten ontvingen Alkmaarders een gratis kopje koffie, thee of soep. Daarnaast konden inwoners meedoen met een van de opschoonroutes van Love Not Waste, El Kombi, Buurthuis ’t Ambacht en Le Champion.

 

Mooie initiatieven van bedrijven en verenigingen

De Landelijke Opschoondag zorgde ook voor veel mooie initiatieven van bedrijven en verenigingen. Een mooi voorbeeld is de actie van McDonald’s. Collega’s en voetballers van Alcmaria Victrix gingen samen aan de slag met het opschonen van het Olympiapark. Wethouder Robert te Beest hielp ook een handje bij deze actie.

’Goed om te zien dat veel inwoners zich inzetten om zwerfvuil tegen te gaan. Het is een kleine moeite om je afval mee te nemen als je ergens bent dus ik roep ook Alkmaarders op goed om te gaan met je afval. Een beter milieu begint toch echt bij jezelf!’

Wethouder Robert te Beest 

 

De jongste kadetten van het zeekadetkorps visten afgelopen zaterdag ook heel wat zwerfvuil uit de grachten. En Victoria schoonmaakbedrijf droeg hun steentje bij aan het welzijn van de stad.

 

Gratis opruimmaterialen in bruikleen

Stadswerk072 is het hele jaar actief bezig om het zwerfafval in gemeente Alkmaar aan te pakken. Samen met verschillende partijen organiseren zij door het jaar heen verschillende activiteiten om inwoners bewust te maken van zwerfafval. Inwoners die zelf een opschoonactie organiseren, kunnen op de website van Stadswerk072 gratis opruimmaterialen bestellen.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten