Ook dit jaar weer extra beiaardmuziek in Alkmaar

Nu de lockdown voortduurt zorgt Gemeente Alkmaar ook dit jaar tij-dens de lente en de zomer voor extra beiaardmuziek in de binnenstad.

Afgelopen jaar pleitten leden van de gemeenteraad voor een zomerse uitbreiding van het aantal uren live beiaardmuziek in de stad. Dat idee werd overgenomen en de extra carillonmuziek vulde toen in de binnenstad de stilte op, die de corona-crisis veroorzaakte. Met de voortdurende lockdown gebeurt dat ook dit jaar.

Stadsbeiaardier Christiaan Winter bespeelt van april tot en september ook op woensdag de carillons: van 13.00 tot 13.30 uur op de Waagtoren en van 14.00 tot 14.30 uur op de Grote Kerk. Uiteraard gaan de gebruikelijke bespelingen ook gewoon door: vrijdag 11.00 tot 12.00 uur (Waagtoren), vrijdag 13.30 tot 14.30 uur (Grote Kerk) en zaterdag 11.00 tot 12.00 uur (Waagtoren).

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten