Alkmaar: Kanaalkade wordt tweerichtingstraat voor autoverkeer

05 JUNI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
De gemeente Alkmaar start op dinsdag 10 juni met de herinrichting van de Kanaalkade. De kade is nu voor autoverkeer een eenrichtingsstraat, na de herinrichting is voor auto’s tweerichtingsverkeer mogelijk.

De herinrichting van de Kanaalkade gaat in fasen verlopen.

Fase 1 : Zijde woningen en winkels, vanaf Paternosterstraat tot aan Friesebrug (10 juni – 20 juni)

Eerst wordt de openbare verlichting vervangen en wordt een glasvezelnet aangelegd. In het gedeelte tussen de Gedempte Nieuwesloot en de Pieterstraat wordt het trottoir en de parkeerstrook op dezelfde hoogte gebracht.

Fase 2: Zijde kanaal, vanaf Friesebrug tot aan Mallegatsplein (17 juni – 4 juli)

Aan deze zijde wordt de bushalte verplaatst naar de andere zijde van de Ringersbrug. Het vrijliggende fietspad wordt doorgetrokken tot aan de brug Kanaalschiereiland. Ook aan deze zijde wordt de openbare verlichting vervangen.

Fase 3 en 4: Asfalteren deklaag vanaf Friesebrug tot aan de Geestersingel (7 juli – 11 juli)

Over de hele breedte van de weg wordt stil asfalt aangebracht. Verkeer en parkeren is dan niet mogelijk. De parkeergarages De Vest en De Karperton zijn beperkt bereikbaar. Wel kunnen de daar geparkeerde auto’s de garage verlaten. De parkeergarage onder de woningen aan de Paardenmarkt is wel bereikbaar. Voor het gebied achter de Kanaalkade geldt een route vanaf de Geestersingel.

Fase 5: Asfalteren kruising Geestersingel / Helderseweg (14 juli – 18 juli)

Op de kruising worden de rijstroken heringedeeld. Ook wordt nieuwe detectie aangebracht voor de verkeerslichten. Doorgaand verkeer is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk. De parkeergarage Kanaalschiereiland is bereikbaar vanuit Overstad.

Bewoners en winkeliers die met de werkzaamheden te maken krijgen, zijn al op de hoogte gebracht van de werkzaamheden. Door de fasering en met deze planning is geprobeerd zo min mogelijk overlast voor bewoners en winkeliers te bezorgen.

Touringcars kaasmarkt

Tijdens de werkzaamheden is het voor de bezoekers aan de kaasmarkt, die met touringcars komen, niet veilig om op de Kanaalkade in- en uit te stappen. Zoals normaliter ook tijdens de zomerkermis geldt, vindt vanaf 6 juni aanstaande het in- en uitstappen plaats op de Molenbuurt. Voor de touringcars wordt vanuit diverse toegangswegen een omleidingsroute ingesteld.

Citaten
"De bereikbaarheid van de stad neemt met deze maatregelen dramatisch toe." Victor Kloos
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten