Alkmaar: nieuwe zwarte verwijsborden wijzen de weg naar het Beatles museum

05 JUNI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
Wethouder Victor Kloos onthult op vrijdag 6 juni om 9.50 uur een nieuw verwijsbord. Het gaat om een bord dat de weg naar het Beatle museum wijst. Die dag is het op de kop af 50 jaar geleden dat de Beatles hun roemruchte concert in Blokker gaven. Op 6 juni 1981 opende het eerste Beatles Museum ter wereld zijn deuren in Krommenie. Dat museum is de voorloper van het huidige museum aan de Kanaalkade 48.

Sinds 2002 kent Alkmaar de bekende zwarte verwijsborden. De borden hebben een doordacht systeem. Hoe dichter bij een bestemming je komt, hoe meer informatie er gegeven wordt. Is een bestemming ver weg, dan wordt deze met een symbool aangegeven. Zo vind je bij het station alleen symbolen, maar in de stad ook tekst. De borden nemen je als het ware mee aan de hand langs de toeristische attracties van Alkmaar.

De zwarte verwijsborden zijn belangrijke informatiedragers voor de toerist en daarmee voor de economie van Alkmaar. Wethouder economische zaken Victor Kloos: “We streven ernaar Alkmaar steeds aantrekkelijker te maken voor toeristen. Het onlangs uitgebreide Beatles Museum is hier een goed voorbeeld van.“

Het Beatles museum is blij met de nieuwe bewegwijzering. “Nu kan iedereen eight days a week mee op de Magical Mystery Tour die ons museum is”, vertelt eigenaar Azing Moltmaker. Het Beatles Museum is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 16.30 uur. Zondag en maandag is het museum gesloten.

Citaten
" We streven ernaar Alkmaar steeds aantrekkelijker te maken voor toeristen. Het onlangs uitgebreide Beatles Museum is hier een goed voorbeeld van." Victor Kloos, wethouder economische zaken van de gemeente Alkmaar
"Nu kan iedereen eight days a week mee op de Magical Mystery Tour die ons museum is." Azing Moltmaker, eigenaar Beatles Museum
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten