Alkmaar: de Let’s DO Award - MKB: DO mee!

Prijs voor de meest succesvolle duurzame innovatie bij het MKB

18 JUNI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
Welke Alkmaarse ondernemer is het meest vernieuwend op het gebied van duurzaamheid? De gemeente Alkmaar en het regionale business netwerk DOinNWH organiseren dit jaar voor de tweede keer de Let’s DO-award, een prijs voor de meest succesvolle duurzame innovatie bij het MKB. Ondernemers uit Noordwest-Holland kunnen zich tot 20 augustus aanmelden voor de award.

Gemeente Alkmaar heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en is opzoek naar duurzame vernieuwers op lokaal niveau. Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA): 'Wij vinden het als gemeente belangrijk dat ook ondernemers zich inzetten voor een duurzame samenleving. Met de Let’s DO Award willen we ondernemers prikkelen op een duurzame manier te innoveren. De Award is de manier om duurzaam ondernemen een podium te geven, kennis uit te wisselen en te netwerken. Vorig jaar heb ik inspirerende innovaties langs zien komen. Van houten fietsen tot een app die ondernemers informeert en stimuleert duurzaam te ondernemen. Dit soort duurzame innovaties zijn de toekomst.'

Prijs voor succesvolle duurzame innovatie

De Let’s DO Award gaat voorbij goede ideeën. Het gaat om inspirerende voorbeelden van succesvolle duurzame innovaties, een vernieuwing die bijdraagt aan het succes van het bedrijf en een merkbaar positieve maatschappelijke impact meebrengt. Denk hierbij aan milieuvriendelijke bedrijfsvoering, goed personeelsbeleid, initiatieven die delen van machines/auto’s en andere middelen makkelijker maakt, werkgelegenheid voor mensen met een beperking, bevorderen van eerlijke handel, verduurzamen van productketens, nieuwe financieringsconcepten en dergelijke. Misschien voor u heel gewoon, maar inspirerend voor anderen en onderscheidend in de branche.

Lokale voorronde en regionale finale

In Alkmaar vindt begin september de lokale voorronde plaats. Tijdens de lokale voorronde zal uit de Alkmaarse inzendingen de winnende ondernemer bekend gemaakt worden, die doorgaat naar de publieksstemming en de finale. Daar strijdt de Alkmaarse winnaar om de titel met de winnaars uit de gemeente Langedijk en de wildcard van Flynth. De finale vindt plaats tijdens de dag van de duurzaamheid op 10 oktober.

Samenwerking

Initiatiefnemer van de Award is Duurzaam Ondernemen in Noordwest-Holland (DOinNW), een business netwerk van en voor MKB-ondernemers met duurzame ambities. Het doel: krachten bundelen, zaken doen, inspireren, innoveren en bijdragen aan de transitie naar een duurzame economie. In samenwerking met de gemeenten Alkmaar en Langedijk, HDC Media en Flynth Adviseurs & Accountants, krijgen MKB-ondernemers met de Let’s DO Award een extra podium om hun bijdrage aan duurzame ontwikkelingen voor het voetlicht te brengen.

Meedoen

MKB-ondernemers uit Noordwest-Holland met een winstoogmerk en met maximaal 250 werknemers in loondienst, kunnen zich tot 20 augustus aanmelden via www.mvoprijs.nl (kiezen voor Let’s DO Award regio). Wie meer wil weten over de Let’s DO Award, kan contact opnemen met Ans Ursem, a.ursem@fairbusiness.nl of Joost Baltus, joost@doinnwh.nl. Meer informatie over de Award is ook te vinden op de website www.doinnwh.nl

Citaten
"Wij vinden het als gemeente belangrijk dat ook ondernemers zich inzetten voor een duurzame samenleving. Met de Let’s DO Award willen we ondernemers prikkelen op een duurzame manier te innoveren." Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA)
"De Award is de manier om duurzaam ondernemen een podium te geven, kennis uit te wisselen en te netwerken. Vorig jaar heb ik inspirerende innovaties langs zien komen. Van houten fietsen tot een app die ondernemers informeert en stimuleert duurzaam te ondernemen. Dit soort duurzame innovaties zijn de toekomst." Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA)
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten