Alkmaar: rechter verbiedt AZ te tekenen

06 JUNI 2014, ALKMAAR

De gemeente Alkmaar houdt AZ aan de gemaakte afspraken in 2011. Om die reden besloot het college om een kort geding aan te spannen tegen AZ en Stadion Alkmaar Beheer BV (SAB). Om zorgvuldig te zijn heeft de gemeente Alkmaar AZ en de gemeente Zaanstad hiervan aansluitend op de hoogte gesteld. AZ en de gemeente Zaanstad hebben daarop aangegeven dat zij het voornemen hebben om dinsdag 10 juni aanstaande te tekenen. De dagvaarding is vandaag met de rechtbank overlegd. Inmiddels heeft de rechter de zittingsdatum vastgesteld op 22 juli 2014. Daarbij heeft de rechter gelijk in een voorvonnis uitgesproken dat AZ en SAB in afwachting van het kort geding geen overeenkomst met de gemeente Zaanstad mogen tekenen.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten