Alkmaar: netwerk Duurzaam Ondernemen in Noordwest-Holland opent Kaasmarkt

12 JUNI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
Op vrijdag 13 juni om 10.00 uur luidt een lid van het netwerk Duurzaam Ondernemen in Noordwest-Holland (DOinNWH) de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Het gaat om duurzame ondernemer Simon Schijf, die door het netwerk is voorgedragen om de bel te luiden in het bijzijn van wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA).

Let’s DO Award

DOinNWH organiseert momenteel de tweede editie van de Let’s DO Award; een prijs voor de meest succesvolle duurzame innovatie bij het MKB. De wedstrijd was in 2013 een groot succes. Op dit moment vinden de nominaties voor 2014 plaats. Pepik Henneman, voorzitter van DOinNWH: ‘Als netwerk Duurzaam Ondernemen in Noordwest-Holland willen wij duurzame ondernemers in de regio zichtbaar maken. Het zijn er minstens 1.000. Dat zijn allemaal bedrijven die producten of diensten van top kwaliteit leveren.’

De Schijf van Innovatie

Belluider Simon Schijf is eigenaar van de Schijf van Innovatie. De Schijf van Innovatie ontwikkelt duurzame oplossingen op het gebied van infrarood verwarming, water, optimalisatie van voertuigen en welzijn.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken zo'n honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden, en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt wordt dit jaar gehouden tot en met 5 september elke vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.

Citaten
"Als netwerk Duurzaam Ondernemen in Noordwest-Holland willen wij duurzame ondernemers in de regio zichtbaar maken. Het zijn er minstens 1.000. Dat zijn allemaal bedrijven die producten of diensten van top kwaliteit leveren." Pepik Henneman, voorzitter van DOinNWH
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten