Alkmaar: gedeeltelijke afsluiting Leeghwaterbrug (N242) van 13 tot 15 juni

12 JUNI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
Provincie Noord-Holland voert van vrijdagavond 13 juni (20.00 uur) tot maandagochtend 16 juni (05.00 uur) een spoedreparatie uit aan het brugdek van de zuidelijke Leeghwaterbrug in de Ommering (provinciale weg N242) in de gemeente Alkmaar. Tijdens de werkzaamheden is de zuidelijke brug afgesloten voor het verkeer.

Tijdens een inspectie is geconstateerd dat het brugdek sneller slijt dan verwacht. Spoedherstel is nodig om veiligheid en doorstroming in het gebied te garanderen. Het brugdek wordt versterkt, zodat de brug veilig blijft functioneren.

Verkeershinder

Tijdens de werkzaamheden is de zuidelijke Leeghwaterbrug in de Ommering (N242) afgesloten voor het verkeer. Autoverkeer wordt in beide richtingen over de noordelijke Leeghwaterbrug geleid. De provincie adviseert doorgaand verkeer om te rijden via de Ring Alkmaar-west en de N245.

Gedeeltelijke stremming scheepvaartverkeer

De hoofdvaargeul (staande mast route) onder de Leeghwaterbrug is tijdens de werkzaamheden gestremd. Op zaterdag 14 juni en zondag 15 juni kan de scheepvaart tussen 09.00 – 10.00 uur en tussen 19.00 – 20.00 uur gebruik maken van de hoofdvaargeul. Kleinere vaartuigen kunnen de brug passeren langs de westelijke zijvaargeul van de Leeghwaterbrug (doorvaarthoogte vaste deel tot 450 cm, doorvaartbreedte vanaf brugzijde 500 cm, maximale diepgang 120 cm).

Meer informatie

Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op de noord-holland.nl/alkmaar.
Bij vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 - 0200 600 (gratis).

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten