Noord-Holland-Noord lanceert camperkaart en jachthavenkaart

17 JUNI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
Noord-Holland-Noord investeert in toerisme door de regio te promoten als aantrekkelijk vaargebied en camperbestemming. Hiervoor worden twee unieke kaarten ontwikkeld: de camperkaart en de jachthavenkaart, die een overzicht bieden van locaties en toeristische highlights van Noord-Holland. Deze kaarten zijn een primeur voor Nederland.

Stichting Ondersteuning Bedrijvigheid Noord-Holland-Noord heeft het initiatief genomen om deze kaarten in het leven te roepen. De jachthavenkaart en camperkaart zijn onderdeel van een uitgebreidere campagne om Noord-Holland-Noord als aantrekkelijk watersportgebied en camperbestemming meer bekendheid te geven.

Populariteit

Victor Kloos, voorzitter van de stichting en tevens wethouder toerisme gemeente Alkmaar, is blij met de belangstelling van toeristen voor Noord-Holland: “De populariteit van de provincie onder watersporters en camperaars kan beter. Om die reden zijn deze campagnes opgezet. Het doel is dat er meer toeristen naar Noord-Holland-Noord komen. Ondernemers profiteren hiervan en bovendien levert het werkgelegenheid op.”

Wethouder Kloos (OPA) overhandigde maandag 16 juni de eerste exemplaren aan de marketingmanager mevrouw M. Jelmersma van de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club), de grootste camperclub in Europa die voor hun ruim 30.000 leden optreedt als inspiratie- en expertplatform. De kaarten worden verspreid onder hun leden en bij camper- en havenlocaties in Noord-Holland.

Citaten
"De populariteit van de provincie onder watersporters en camperaars kan beter. Om die reden zijn deze campagnes opgezet. Het doel is dat er meer toeristen naar Noord-Holland-Noord komen. Ondernemers profiteren hiervan en bovendien levert het werkgelegenheid op.” " Victor Kloos, voorzitter stichting Ondersteuning Bedrijvigheid Noord-Holland-Noord en wethouder toerisme gemeente Alkmaar
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten