Martien Dobber van BDO Alkmaar opent kaasmarkt

19 JUNI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
Op vrijdag 20 juni luidde Martien Dobber om 10.00 uur de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hij deed dit samen met Richard van Leersum, Otto van Blaricum en Hans Aardenburg. Voorafgaand aan de opening werden de heren door burgemeester Piet Bruinooge ontvangen in het stadhuis.

De vier heren zijn allen partner van BDO Alkmaar. Tijdens een veiling van de Rotary Alkmaar-Bergen hebben ze de kavel ‘het luiden van de bel van de kaasmarkt’ gekocht. Hierbij trad de burgemeester zelf op als veilingmeester, vandaar zijn uitnodiging. De opbrengst van de veiling kwam ten goede aan verschillende goede doelen: het Familiehuis, Praethuys, Humanitas Alkmaar en De Stichting Opkikker.

Programma

Na de ontvangst in het stadhuis ging het gezelschap naar de kaasmarkt waar de heren om 10.00 uur precies de bel luidden, en zo de kaasmarkt officieel openden. Aansluitend volgde een rondleiding over de kaasmarkt en door het Waaggebouw en werd het gezelschap door kaasvader Willem Borst geïnformeerd over de vele tradities van het Alkmaarse kaasdragersgilde.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 4 april tot en met 5 september elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten