AZ weigert dialoog over bindende afspraken, gemeente Alkmaar spant kort geding aan

03 JUNI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
De gemeente Alkmaar heeft steeds gezegd AZ te houden aan de afspraken over het trainingscomplex die in 2011 zijn gemaakt. AZ heeft vandaag in een brief aan het college laten weten hier een geheel andere visie op te hebben.

In het bijzonder wijst AZ een gesprek over de in 2011 gemaakte afspraken af. Ook heeft AZ tot op heden nog geen gesprek gevoerd met de verkenner namens de gemeente, de heer Merks.

De gemeente Alkmaar zal in het nemen van juridische stappen, niet wachten op de resultaten van mogelijke gesprekken met AZ. Het college burgemeester en wethouders besloot vandaag tot een kort geding. Als overleg met AZ alsnog daartoe aanleiding geeft, kan het college de rechtbank verzoeken het kort geding uit te stellen.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten