Alkmaar: uitbreiding jongerenhuisvesting Bergerweg

Woonwaard realiseert acht zelfstandige woonruimten

02 JULI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
De jongeren/studentenhuisvesting aan de Bergerweg wordt uitgebreid met acht zelfstandige woonruimten. Daarvoor stelde de Alkmaarse gemeenteraad deze week € 100.000,- beschikbaar aan Woonwaard. De huurprijs van de nieuwe woningen ligt rond de € 375,- per maand. Verhuur vindt plaats via campuscontracten.

In 2012 werden de eerste jongeren/studentenwoningen aan de Bergerweg gerealiseerd. Woonwaard kon destijds niet het hele gebouw benutten voor het project, omdat er nog een kinderopvang gevestigd was.

Mix woonruimten

De bestaande huisvesting bestaat uit een mix van zelfstandige woonruimten (studio’s) en onzelfstandige woonruimten (kamers). De acht nieuwe woonruimten zijn iets kleiner dan de bestaande studio’s en hebben een eigen keuken en badkamer. Daarnaast komt er een gemeenschappelijke eetruimte met keuken om gezamenlijk eten mogelijk te maken.

Wethouder jongerenhuisvesting Elly Konijn (D66): “Een woning is belangrijk voor iedereen, ook voor jongeren. Daarnaast zijn jongeren van groot belang voor onze stad. Ze zorgen voor vernieuwing en vormen de toekomst. Met voldoende betaalbare woningen voor deze doelgroep houden we de stad jong.”

Wethouder jeugd Mirjam Hamberg (SP): “Het initiatief van Woonwaard sluit aan bij de ambities van het college. Het maakt Alkmaar een aantrekkelijke woonstad voor studerende jongeren. Die jongeren hebben we hard nodig om Alkmaar op de kaart te zetten als kennisstad!”

Loting

Woonwaard ziet de woningen als een mooie kans voor studenten. “Het zijn ruime studentenwoningen op een aantrekkelijke locatie. Kamers zijn al te huur vanaf 380 euro en studio’s vanaf 526 euro, inclusief gas, water, elektra en wifi.” Studenten kunnen zich aanmelden voor de e-nieuwsbrief studentenwoningen Bergerweg op www.woonwaard.nl. De woningen worden bemiddeld op basis van loting.

Citaten
"Het initiatief van Woonwaard sluit aan bij de ambities van het college. Het maakt Alkmaar een aantrekkelijke woonstad voor studerende jongeren. Die jongeren hebben we hard nodig om Alkmaar op de kaart te zetten als kennisstad!" Wethouder Mirjam Hamberg (SP)
"“Een woning is belangrijk voor iedereen, ook voor jongeren. Daarnaast zijn jongeren van groot belang voor onze stad. Ze zorgen voor vernieuwing en vormen de toekomst. Met voldoende betaalbare woningen voor deze doelgroep houden we de stad jong.”" Wethouder Elly Konijn (D66)
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten