Nieuwe website voor Alkmaar orgelstad

02 JULI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
Alkmaar is een echte orgelstad. Op negen plaatsen zijn er bijzondere orgels te vinden. Sommigen hebben wereldfaam: het 17e eeuwse hoofdorgel Hagerbeer-Schnitger van de Grote Sint Laurenskerk en het oudste nog bespeelbare orgel van Nederland: het 16e eeuwse Van Covelens-orgel. Over al deze orgels en de concerten die ermee gegeven worden is er nu een vernieuwde website: www.alkmaarorgelstad.nl .

De website is geheel vernieuwd en geeft met zes duidelijke buttons informatie over de orgels, waar ze te vinden zijn, wanneer er concerten zijn en welke –vaak internationale- organisten er spelen. Er zijn carillonconcerten, kaasmarktconcerten op vrijdag en zomeravondconcerten op woensdag.

Muzikaal erfgoed

In deze tijd van toenemende belangstelling voor cultureel -en muzikaal– erfgoed is er een groeiende behoefte aan snelle, actuele informatie onder inwoners én bezoekers van Alkmaar. De diversiteit in de stad aan onderscheidende attracties is van groot economisch belang.

Negen ‘nieuwe’ orgels

Vanaf 1 januari 2015 vormen Alkmaar, Schermer en Graft-De Rijp de nieuwe gemeente Alkmaar. Daarmee telt de gemeente Alkmaar geen 9 maar 18 bijzondere orgels. Informatie over de 9 orgels van Graft-De Rijp en Schermer wordt op 1 januari aan de website toegevoegd.

www.alkmaarorgelstad.nl is een productie van de Stichting Internationaal Schnitger Orgelconcours.

Voor meer informatie:

Perstelefoon gemeente Alkmaar: (072) 548 9555

Stichting Internationaal Schnitger Orgelconcours: Gea Schilte: 06 53372704


Uitnodiging:

Vrijdag 4 juli om 11.45 uur in de Grote Sint Laurenskerk lanceert wethouder Anjo van de Ven de website voorafgaand aan het kaasmarktconcert van Frank van Wijk. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten