Alkmaar: nieuw plan voor JT bioscoop op Overstad

“Een bioscoop met het gezicht naar de binnenstad”

08 JULI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
De bouw van het nieuwe filmtheater op Overstad gaat definitief door. De gemeente en ontwikkelaar JT Real Estate Alkmaar, onderdeel van H.A. Punt Beheer B.V hebben overeenstemming over een nieuw plan voor de inrichting van het voormalig Vegro terrein. De contouren van de nieuwe bioscoop zijn nu duidelijk. Er komt een half verdiepte parkeergarage onder het gebouw. De bioscoop komt met de lange zijde langs het kanaal te liggen met een terras met zicht op het water. De bouw start naar verwachting nog dit jaar.

Voor Overstad is dit een belangrijke stap voorwaarts. Victor Kloos: “Het college van Alkmaar is bijzonder blij dat deze prachtige voorziening voor Alkmaar en omgeving gerealiseerd gaat worden. Een bijzonder mooie stap in de verdere ontwikkeling van Overstad, dat nu beter verbonden wordt met de binnenstad.”

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug, die momenteel wordt aangelegd, versterkt deze verbinding. De bioscoop en het filmhuis krijgen met dit gebouw regionale allure. Het plan past volledig binnen de ontwikkelingsvisie van Overstad. 

Het nieuwe filmtheater is een perfect begin van het culturele trio bioscoop, filmhuis en poppodium. De locatie van het poppodium is onveranderd ten opzichte van vorige plannen. Het filmhuis behoudt een plaats binnen het bioscoopgebouw. De techniek van de bioscoop is state of the art. Het wordt niet alleen kijken naar een film, maar ook beleven van een film. Er komen in totaal tien zalen, zeven voor JT en drie voor het Filmhuis.

Citaten
"Een bioscoop met het gezicht naar de binnenstad" Victor Kloos (OPA), wethouder Economische Zaken
"Het college van Alkmaar is bijzonder blij dat deze prachtige voorziening voor Alkmaar en omgeving gerealiseerd gaat worden. Een bijzonder mooie stap in de verdere ontwikkeling van Overstad, dat nu beter verbonden wordt met de binnenstad." Victor Kloos (OPA), wethouder Economische Zaken
Afbeeldingen
Documenten
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten