WK bekijken op terras in Alkmaar kan, zolang het veilig is

08 JULI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
Binnen én buiten op het terras bij cafés op tv-schermen naar het wereldkampioenschap voetbal kijken. Dat kon, en kan nog steeds in Alkmaar. De afspraak hierbij is dat de schermen naar het bestaande terras gericht zijn. Is dat niet mogelijk? Dan kijkt de gemeente graag met de horecaondernemer wat alsnog kan – zolang het verkeer en het publiek veilig blijft. Op dinsdag 8 juli hebben de gemeente en de Alkmaarse horeca in een overleg de afspraken hierover nogmaals bevestigd.

Tv-schermen op het terras


De veiligheid van de toeschouwers, en een goede doorstroming van het verkeer. Dat zijn de belangrijkste voorwaarden om buiten bij cafés WK-wedstrijden te kunnen bekijken. Daarbij geldt dat het tv-scherm naar het bestaande terras gericht is. De gemeente kijkt mee naar andere – veilige – oplossingen als dat niet mogelijk is. Deze afspraak is eerder gemaakt tussen de gemeente en de horeca. En nu nogmaals bevestigd in goed overleg met de vertegenwoordiger van de horecaondernemers, Hans Bezembinder.

Burgemeester Piet Bruinooge: “De afspraken tussen gemeente en horeca zijn helder, en worden door alle partijen gesteund. Maatwerk hier en daar hoort daarbij, daar gaan wij constructief mee om. Laten we zorgen dat het WK voor iedereen een feest is en blijft.”

Onderdeel van de afspraak is ook dat de terrassen met tv-scherm wat langer open mogen blijven, in het geval dat Nederland een late wedstrijd speelt. Deze terrassen mogen open blijven tot een half uur na de beëindiging van de wedstrijd – ook als dat na 24.00 uur mocht zijn.

Grote schermen op het pleinEerder besloot het college van B&W dat grote schermen op een aantal pleinen – om bijvoorbeeld het WK op te kijken – ook zijn toegestaan, als onderdeel van een evenementenvergunning. De horecaondernemers in Alkmaar hebben het voornemen om als Nederland in de finale komt, op een aantal pleinen in Alkmaar een feestelijk WK-evenement te organiseren – mét de wedstrijd op grote schermen.

Vragen of overleg
De gemeente denkt graag mee. En nodigt horecaondernemers uit om contact op te nemen als zij knelpunten ervaren. Zij kunnen contact opnemen met de heer Piet Drommel van de gemeente Alkmaar op (072) 5488 860. Ook Hans Bezembinder, vertegenwoordiger van de horecaondernemers, is bereikbaar voor vragen, op (06) 3004 7866.

Citaten
"De afspraken tussen gemeente en horeca zijn helder, en worden door alle partijen gesteund. Maatwerk hier en daar hoort daarbij, daar gaan wij constructief mee om. Laten we zorgen dat het WK voor iedereen een feest is en blijft." Piet Bruinooge, burgemeester van Alkmaar
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten