Directeur Peugeot / Citroën Experience Centre opent kaasmarkt

10 JULI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
Op vrijdag 11 juli luidt de heer Van Zwienen, directeur van Van Zwienen autobedrijven, om 10.00 uur de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt, geheel volgens traditie, kan beginnen. Voorafgaand aan de opening van de kaasmarkt wordt het gezelschap van de heer Van Zwienen door burgemeester Bruinooge, mevrouw Bruinooge en wethouder Van de Ven ontvangen in het stadhuis. Bij het gehele gezelschap zijn de heer Reurekas, directeur autobedrijf Van Zwienen Zaanstad b.v., de heer Van Zeggeren, directeur Thunnissen Groep Alkmaar en de heren Jonk, van Jonk vastgoed, met hun echtgenotes.

Peugeot Experience Centre

Jonk Vastgoed en Tunnissen Select Projecten realiseren voor Van Zwienen Autobedrijven het Peugeot / Citroën Experience Centre voor het gebied Noord-Holland-Noord. Het Experience Centre vormt de grote regionale showroom voor de merken Peugeot en Citroën. Door de samenvoeging van deze twee merken is het mogelijk gemaakt een showroom neer te zetten waar alle modellen en typen beschikbaar en te zien zijn.

Op 19 juni jongstleden is de eerste paal geslagen van het gecombineerde Peugeot-Citroen bedrijf met benzinestation aan de Helderseweg te Alkmaar.

Leuk detail is dat de heer Van Zwienen tijdens de veiling van de Rotary Alkmaar-Bergen de kavel “het luiden van de bel van de Alkmaarse kaasmarkt” heeft weten te bemachtigen.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 4 april tot en met 5 september elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.

Citaten
""
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten