Alkmaar: Werkzaamheden en parkeren Kanaalkade

11 JULI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
De komende weken vinden de afrondende werkzaamheden plaats voor de herinrichting van de Kanaalkade. De parkeergarages De Vest en Karperton zijn dit weekend bereikbaar.

Kanaalkade

Dit weekend kan autoverkeer gebruik maken van de Kanaalkade zoals voor de start van de werkzaamheden het geval was. Aanstaande maandag 14 juli vinden nog wel asfaltwerkzaamheden plaats. Die dag is de Kanaalkade volledig afgesloten voor verkeer. Vanaf dinsdag 15 juli kan het autoverkeer weer rijden vanaf de kruising Geestersingel richting Friesebrug. In het gedeelte Friesebrug-Kaarsenmakersgracht is autoverkeer in tweerichtingen mogelijk.

Vanaf donderdag 24 juli kan het autoverkeer op de Kanaalkade in tweerichtingen rijden. Het stille asfalt wordt in augustus, voor de zomerkermis, aangebracht. Exacte data zijn nog niet bekend. De Kanaalkade wordt dan twee dagen volledig afgesloten voor autoverkeer.

Kruising Geestersingel/Helderseweg

Vanaf maandag 14 tot en met woensdag 23 juli 2014 vinden op de kruising Geestersingel / Helderseweg werkzaamheden plaats aan de verkeerslichten. Tijdens deze werkzaamheden is vanuit iedere richting één rijstrook beschikbaar. Door de inzet van verkeersregelaars wordt de overlast zo beperkt mogelijk gehouden.

Parkeren De Vest en Karperton

De werkzaamheden verlopen zo voorspoedig dat de parkeergarages De Vest en Karperton dit weekend toch bereikbaar zijn, in tegenstelling tot wat eerder gecommuniceerd is aan de abonnementhouders.

Op maandag 14 juli zijn deze parkeergarages gesloten en het verkeer wordt omgeleid naar Overstad om te parkeren. De abonnementhouders zijn geïnformeerd over alternatieve mogelijkheden. Vanaf dinsdag 15 juli zijn de parkeergarages op de gebruikelijke wijze bereikbaar.

Openbare verlichting

Later dit jaar worden nog nieuwe lantarenpalen geplaatst. Aan de woningzijde komen de nostalgische groene lantarenpalen, zoals die in de stad staan. Vanwege de jaarlijkse zomerkermis worden deze lantarenpalen zodanig aangebracht waardoor ze makkelijk zijn te verwijderen. Aan de zijde van het kanaal komen witte lantarenpalen te staan, zoals die recentelijk zijn geplaatst in de Korte Vondelstraat.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten