Alkmaars college krijgt historische rondleiding door Oudorp

Officieuze burgemeester nodigde burgemeester Bruinooge en wethouders uit

14 JULI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
Donderdagmiddag 10 juli kregen de Alkmaarse burgemeester en een aantal wethouders een historische rondleiding door Oudorp. Het gezelschap ging enthousiast in op de uitnodiging van de officieuze ‘burgemeester’ van Oudorp: Cor Bos. Onder leiding van Stichting Historisch Oudorp liepen ze onder andere langs de Burgemeesterswoning, de Kippenbrug, de Pastorietuin en Boerderij Piet Tamis.

De zonnige donderdag was een uitgelezen dag voor een wandeling. De burgemeester en zijn echtgenote, en wethouders Anjo van de Ven, Elly Konijn en Jan Nagengast lieten zich rondleiden langs de historische hoogtepunten van Oudorp. Ze kregen een goede indruk van het dorpse karakter van de nu Alkmaarse wijk. Highlight was het Oude Raadhuis, dat nu geheel verbouwd is tot modern kantoor van een Alkmaars communicatiebedrijf.

De gastheren in Oudorp stellen de komst van het college erg op prijs. Ook burgemeester Bruinooge is enthousiast, en zegt dat er best nóg zo'n bezoek zou kunnen volgen: "Waarbij we dan samen kunnen kijken naar de uitdagingen die er nog liggen in Oudorp. Dat geldt natuurlijk voor de hele stad. Wat mij betreft vragen meer organisaties en buurten ons, als ze iets willen vragen of delen. Dit past bij de manier waarop we nu in de samenleving met elkaar omgaan. Open, minder anoniem. We komen graag langs!”


De foto's bij dit bericht zijn gemaakt door de heer Van Berkum

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten