Burgemeester Bruinooge ontvangt veteranen uit Alkmaar, Schermer en Graft-De Rijp

“Deze militairen, jong en oud, verdienen ons respect”

12 JULI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
Op vrijdag 11 juli ontving burgemeester Piet Bruinooge de Alkmaarse veteranen tijdens een receptie in TAQA Theater de Vest. Hij heeft de aanwezigen kort toegesproken. Dit jaar waren er ook veteranen uit Schermer en Graft-De Rijp aanwezig. De gemeente Alkmaar heeft veel waardering en bewondering voor de geleverde prestaties van de veteranen.

Nederland telt zo’n 130.000 militaire veteranen. Het gaat niet alleen om nog in leven zijnde militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands-Indië, of Korea zijn ingezet, maar ook om de snel groeiende groep 'jonge veteranen'. Dit zijn oud-militairen die hebben deelgenomen aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan. Ruim vijftigduizend van hen zijn afgezwaaid en nu dus veteraan.

Burgemeester Piet Bruinooge: “Militairen, en hun familie niet te vergeten, leveren een enorme inzet. Voor de vrijheid en veiligheid van anderen, zoals wij dat hier als gewoon ervaren. Wat dat vraagt, is voor buitenstaanders moeilijk voor te stellen. Daar kunnen we niet anders dan respect voor hebben.”

Nationale Veteranendag
Alkmaar organiseert de receptie voor veteranen elk jaar rond de Nationale Veteranendag. Deze wordt ieder jaar gehouden op de laatste zaterdag in juni. Dit is de dag waarop de samenleving erkenning en waardering tot uitdrukking brengt voor het werk en de prestaties van de veteranen. Het rood-wit-blauw van de Nederlandse driekleur wappert op Veteranendag op de gebouwen van de rijksoverheid en bij gemeenten en provincies, dus ook op het stadhuis van Alkmaar. De Nationale Veteranendag werd dit jaar voor de tiende keer gehouden, op 28 juni.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten