De heer en mevrouw Punt openen Alkmaarse kaasmarkt

17 JULI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
Op vrijdag 18 juli om 10.00 uur openen de heer en mevrouw Punt de Alkmaarse kaasmarkt met het luiden van de bel. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Ze doen dit op uitnodiging van burgemeester Piet Bruinooge en wethouder Victor Kloos.

De heer Joop Punt is directeur van H.A. Punt Beheer BV en de ontwikkelaar van de nieuwe JT bioscoop die binnenkort op Overstad wordt gerealiseerd. Voldoende aanleiding om hem en zijn echtgenote uit te nodigen om deze kaasmarkt te openen.

Programma

Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt worden de gasten in het stadhuis ontvangen door de burgemeester, mevrouw Bruinooge en wethouder Kloos. Aansluitend gaat het gezelschap naar de kaasmarkt waar ze worden opgewacht door kaasvader Willem Borst. Na de officiële opening volgt een rondleiding over de kaasmarkt en door het Waaggebouw waar de kaasvader vertelt over de vele tradities van het Alkmaarse kaasdragersgilde. Het programma wordt afgesloten met een bezoek aan het Stedelijk Museum Alkmaar.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 4 april tot en met 5 september elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten