Eerste exemplaar zakboek bevolkingszorg aangeboden aan burgemeester Bruinooge

17 JULI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
Hoofdredacteur van het zakboek bevolkingszorg Ilmar Woldring overhandigde op 17 juli het eerste exemplaar uit aan burgemeester Bruinooge van Alkmaar. De bijeenkomst vond plaats in het stadhuis van Alkmaar. Simon van der Linde van Kluwer en meerdere auteurs waren daarbij aanwezig.

Het zakboek bevolkingszorg, de gemeentelijke crisisbeheersing in de praktijk is bestemd voor ambtenaren die bij calamiteiten een rol hebben in de Bevolkingszorg. Voor verreweg de meesten van hen is dat geen kerntaak. Het Zakboek is voor hen een praktijkboek, een naslagwerk voor hun taak na een ramp of calamiteit.

Burgemeester Bruinooge kreeg het zakboek aangeboden vanwege zijn rol als voorzitter van de commissie ‘Bevolkingszorg op orde’, beter bekend als de commissie Bruinooge. De commissie werkte in opdracht van het Veiligheidsberaad en beoogde een kwaliteitsslag in de bevolkingszorg te maken. “In ons eindrapport hebben we een antwoord gegeven op het wat van de bevolkingszorg. Het zakboek bevolkingszorg geeft nuttige richtlijnen voor het hoe.” zei Bruinooge bij de overhandiging.

Het zakboek bevolkingszorg is nu te bestellen bij de uitgever. Een online versie is in voorbereiding.

Citaten
"“In ons eindrapport 'Bevolkiongszorg op orde' hebben we een antwoord gegeven op het wat van de bevolkingszorg. Het zakboek bevolkingszorg geeft nuttige richtlijnen voor het hoe.”" Piet Bruinooge, burgemeester van Alkmaar
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten