Alkmaarse bedrijven ontvangen provinciale subsidie voor BIG DATA-project

22 JULI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
De provincie Noord-Holland stelt een kennis- en innovatiesubsidie beschikbaar van € 75.000 voor een big data-project van AGU. Het geld wordt besteed aan de ontwikkeling van een applicatie om fietsen en wielrennen nog leuker te maken. Verschillende partijen werken samen aan dit project: de Alkmaarse ondernemingen AGU, Shoppaa! en Racktime, en de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam.

De partijen in het project willen met de applicatie het fietsplezier vergroten, door slim gebruik te maken van big data: openbare gegevens en de data die fietsers en wielrenners bij het gebruik opleveren. Denk aan het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten, het geven van fietsadvies, en het opbouwen van nieuwe community’s. Hierbij wordt natuurlijk veel aandacht besteed aan de privacy van de gebruiker.

Elke partij heeft zijn eigen expertise in het ontwikkeltraject: AGU is de expert op het gebied van fietsen en wielrennen. Racktime zorgt voor de doelgroepsdiscussies, de respondenten en ondersteunt bij de pre-test en evenementen. Shoppaa! verzorgt (voor verschillende online kanalen) het design en de realisatie van het prototype van de fietsapp. Center for Business Analytics van de VU levert de wetenschappelijke kennis op het gebied van big data en data science. Daarnaast wordt tijdens het project gebruik gemaakt van de ervaring van Le Champion, de Alkmaarse organisator van fiets- en hardloopevenementen.

De subsidie is aangevraagd op initiatief van de gemeente Alkmaar. Binnen het programma Kennisregio Alkmaar stimuleert de stad de ontwikkeling van nieuwe kennis. Zo werken de gemeente, de VU en de Telefooncentrale ook samen aan een kennis- en innovatiecentrum voor big data en data science in de Telefooncentrale.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten