Maya Link opent Alkmaarse kaasmarkt

23 JULI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
Op vrijdag 25 juli om 10.00 uur opent Maya Link de Alkmaarse kaasmarkt met het luiden van de bel. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Ze doet dit op uitnodiging van wethouder Anjo van de Ven

Mevrouw Maya Link is een zeer expressieve Alkmaarse kleinkunstenaar die de cultuur in Alkmaar een warm hart toedraagt. Zij zingt, acteert of danst met hart en ziel. Haar enthousiasme en positieve energie toveren een glimlach op ieders gezicht. Zij groeide op in een artiestenfamilie, waardoor er geen podium is waar zij zich niet thuis voelt. Wellicht zal het luiden van de bel daardoor voor haar nu ook geen uitdaging zijn.

Kennismaken met de rijke traditie van de kaasmarkt

Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt wordt Maya en haar gasten in het stadhuis ontvangen door wethouder van de Ven. Aansluitend gaat het gezelschap naar de kaasmarkt waar ze worden opgewacht door kaasvader Willem Borst. Na de officiële opening volgt een rondleiding over de kaasmarkt en door het Waaggebouw waar de kaasvader vertelt over de vele tradities van het Alkmaarse kaasdragersgilde.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 4 april tot en met 5 september elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten