Alkmaar doet mee aan actie ‘Vergroot de hoop, verklein de kanker’

Inzamelpunt voor taxussnoeisel tegen kanker

24 JULI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
De gemeente Alkmaar doet mee aan de actie 'Vergroot de hoop, verklein de kanker’. Alle inwoners van Alkmaar kunnen tot 31 augustus hun taxussnoeisel inleveren bij het Regio Recycle Punt aan de Kitmanstraat 26. Op deze manier kunnen zij een bijdrage leveren in de strijd tegen kanker.

Belangrijke grondstof

In nieuwe jonge twijgen van een taxushaag zit baccatine, een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men kanker bestrijdt. Uit het jonge snoeisel van ongeveer 50 meter taxushaag, wordt één chemotherapie gewonnen. Het jonge snoeisel mag een maximale lengte hebben van 30 centimeter en kan gedoneerd worden in een speciale container op het Regio Recycle Punt.

Vergroot De Hoop

Stichting Vergroot De Hoop helpt samen met vele gemeenten mee aan de strijd tegen kanker. Alle informatie over haagdonatie is te vinden op www.vergrootdehoop.nl.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten