Kanaalkade open voor tweerichtingsverkeer

24 JULI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
Vanaf vandaag, donderdag 24 juli, kan het autoverkeer op de Kanaalkade in twee richtingen rijden. Vanaf eind mei 2014 is er hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Met het tweerichtingsverkeer wordt het centrum van Alkmaar beter bereikbaar. Dit was een grote wens van de ondernemers en in het centrum maar ook van veel inwoners van de regio Alkmaar.

Rondom het openstellen van de Kanaalkade voor tweerichtingsverkeer was aanvankelijk door centrumondernemers en de gemeente Alkmaar een ludieke, feestelijke, activiteit gepland. Van deze activiteit wordt door beide partijen afgezien uit respect en ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag op het vliegtuig van Malaysia Airways.

Aanbrengen stil asfalt

De Kanaalkade wordt op 6 en 7 augustus 2014 nog éénmalig afgesloten voor autoverkeer. Op deze dagen wordt namelijk het stil asfalt aangebracht. Op 6 augustus is daardoor parkeergarage De Vest niet bereikbaar. Parkeergarage Karperton is op 7 augustus niet bereikbaar vanwege de asfaltwerkzaaamheden.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten