Alkmaar: Wethouders Konijn en Kloos wijzen watertoerisme de juiste kant op

25 JULI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
Gemeente Alkmaar investeert volop in het watertoerisme. Recent is de steiger bij het Mallegatsplein opgeknapt en kunnen de boten (weer) veilig aanmeren. Op de Kanaalkade is het zwerfvuil aangepakt door het plaatsen van een ondergrondse container. Met een schone kade als resultaat. Ook de bewegwijzering richting de binnenstad is aangepakt, zodat schepen de juiste richting op varen.

Wethouder citymarketing Elly Konijn (D66) zegt:“Goede voorzieningen zijn belangrijk om watertoerisme te bevorderen. En daarbij hoort dat de toeristen onze stad weten te vinden. Door de verbetering van de bewegwijzering kunnen de watersporters de stad niet meer missen.”

Wethouder Toerisme Victor Kloos (OPA) zegt ” Die voorzieningen maken de stad aantrekkelijker. Dat is van belang, want hoe langer bezoekers in de stad blijven, hoe meer ze besteden en hoe beter dat is voor de economie”.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten