Architectenbureau DP6 ontwerpt nieuwbouw Poppodium Victorie

30 JULI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
De nieuwbouw voor poppodium Victorie wordt ontworpen door architectenbureau DP6. Bouwkundig adviesbureau WFO zal vervolgens de constructies van dit ontwerp voor haar rekening nemen. Dat is de uitkomst van een selectieprocedure die de gemeente Alkmaar heeft uitgevoerd.

Op 10 maart 2014 heeft de gemeenteraad van Alkmaar ingestemd met nieuwbouw voor poppodium Victorie aan de Pettermerstraat op Overstad. Hiermee wordt een invulling gegeven aan het cultureel concentratiepunt in Alkmaar.Het nieuwe Victoria zal plaats bieden aan een muziekcafé en één concertzaal voor 800 bezoekers.

Voor de selectieprocedure waren vier architectenbureaus uitgenodigd om een planontwerp te maken. Het ontwerp van bureau DP6 kwam als beste uit de bus. Het planontwerp werd aangemerkt als ‘frivool en uitnodigend’ en sluit qua functionaliteit het beste aan bij de wensen van het college.

Wethouder cultuur Anjo van de Ven hierover: “Het planontwerp van DP6 heeft een pragmatische indeling. Maar zij hebben ook heel goed begrepen dat een poppodium speels dient te zijn. Door deze combinatie versterken frivoliteit en functionaliteit elkaar”.

Verwacht wordt dat de bouw van het poppodium begin 2015 zal beginnen. De opening zal in het eerste kwartaal van 2016 plaatsvinden.

Citaten
"“Het planontwerp van DP6 heeft een pragmatische indeling. Maar zij hebben ook heel goed begrepen dat een poppodium speels dient te zijn. Door deze combinatie versterken frivoliteit en functionaliteit elkaar”. " wethouder Anjo van de Ven
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten