‘Polderhof’ luidt kaasbel

31 JULI 2014, ALKMAAR
Samenvatting
Op vrijdag 1 augustus openen de betrokkenen bij project Polderhof: ondernemers, bewoners en projectontwikkelaar Heddes om 10.00 uur de Alkmaarse kaasmarkt. Bewoner Albert Louwe en Paul Nijhout van Heddes luiden daarbij gezamenlijk de bel van de kaasmarkt, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Voorafgaand aan de opening worden de genodigden door wethouder Elly Konijn (D66) ontvangen in het stadhuis.

Winkelcentrum Polderhof wordt volledig herontwikkeld door Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V. Het nieuwbouwproject omvat winkels, bibliotheek en in totaal 48 appartementen, waarvan 20 koopappartementen en 28 sociale huurwoningen (Kennemer Wonen). In samenwerking met de gemeente Alkmaar heeft Heddes het plan opgesteld voor de vernieuwing van het huidige winkelcentrum. Hierbij is in nauw overleg met de winkeliers, de buurt, de bibliotheek en Kennemer Wonen invulling gegeven aan het programma en de uitwerking ervan.

Projectontwikkelaar Heddes start eind augustus met de verkoop van de 20 koopappartementen in het nieuwbouwproject Polderhof. Meer informatie over de verkoop en het verloop van het project is te vinden op www.polderhof-oudorp.nl.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 4 april tot en met 5 september elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten