Ere-insigne voor oprichter Beatles Museum Alkmaar

Tijdens de opening van het Beatles Museum aan de Noorderkade in Alkmaar op 29 november, werd oprichter Azing Moltmaker verrast met een ere-insigne in goud van de gemeente Alkmaar. Hij kreeg deze uit handen van burgemeester Piet Bruinooge als waardering voor zijn langdurige inzet voor het Beatles Museum.

Azing Moltmaker startte drieëndertig jaar geleden in Krommenie op een klein kamertje zijn eigen Beatles Museum. In 1995 vestigde hij zich in Alkmaar aan de Laat. Na diverse verhuizingen binnen Alkmaar heeft hij nu het pand aan de Noorderkade 130 betrokken. Het nieuwe Beatles Museum heeft een oppervlakte van maar liefst 1540 vierkante meter.

Drie burgemeesters openden op 29 november het Beatles Museum: Piet Bruinooge van Alkmaar, Jan Broekhuis van Hillegom en Rob van der Riet van Drechterland (Blokker). Hillegom en Blokker zijn de plaatsen waar de band in de jaren zestig heeft opgetreden.

http://www.beatlesmuseum.nl/

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten